Malin alias frugan

Navåsen, navsjön och utsikten
Ett stort tips till er som bor inom eller i närheten av marks kommun, om ni inte besökt navsjön så här ni verkligen missat en guldklimp! 
Det finns fina spår som är enkla att följa. Vi valde en som är 5.2 km.
 
 
Vid starten är det en jättefin gräsmatta och en mycket fin badplats där även toaletter finns. Tyvärr får hundar ej vistas där så vi fick inte vara där. Men utsikten var otrolig! Här finns även en otroligt hög gran att beskåda.
 
 
Naturen under promenaden är mycket ombytlig och tom min man som inte är jättepepp på att gå lite längre sa att det känns som att det går så fort å enkelt att gå eftersom det alltid är naturskiftningar att titta på. 
 
Just den rundan vi valde gick vid sjön sista biten av rundan, de 2 sista km, men det var verkligen härligt att gå igenom högre utsiktsplatser, kallhygge, små skogsstigar med lummig granskog förljt av att komma fram till sjön! Vi hittade en brygga att låna en stund där vi var helt själva!
Jag badade såklart (jättehärligt) men båda mina grabbar som var med e lite kinkiga med vatten ;) diesel hoppade i en stund i alla fall när jag lockade med godis.
sedan stannade vi och åt vår medhavda fika här. Vi kunde inte ens se en enda båt eller person i närheten av oss. 
 ...
 
Mer underbart än såhär blir det inte!
Den sista km som var kvar såg vi en skylt för utsiktsplats så vi följde den, och gissa vilken utsikt! Man kunde se hela björketorp och faktiskt så såg vi hela vägen hem till skene! 
 ...